Населення червоних панд: важливі факти та цифри

Червона панда належить до суперсімейства Musteloidea, яка включає в себе єнотів, ласка, і скунси, але це єдиний вид у своїй родині, Ailuridae. Червона панда є рідною для південно-східних регіонів Китаю, Непалу, Індії, М'янми та Бутану. Цей вид можна зустріти в усьому східному районі Гімалайського гірського хребта, де воно віддає перевагу лісовим середовищам. Вона розділена на два підвиди: червона панда Стяна і західна червона панда.

Цього ссавця легко ідентифікувати за іржавим рудувато-кольоровим хутром, білоподібним хвостом і білими мітками обличчя. Він зростає до 20-25 дюймів у довжину, і має від 11 до 23-дюймового хвоста. Самці трохи більше, ніж у самок, з середньою вагою від 8, 2 до 13, 7 фунтів, тоді як жінки важать між 6, 6 і 13, 2 фунта. Дієта червоної панди складається в основному з бамбука, хоча відомо також, що вона споживає комах, птахів і яєць.

Стан збереження та загрози

За останні 18 років, що становить 3 покоління в житті червоної панди, чисельність популяції цього виду зменшилася приблизно на 50%. Через цю значну втрату і те, що її населення, як очікується, продовжить знижуватися, червона панда зазначена як загроза на Червоному списку Міжнародного союзу охорони природи (МСОП).

Цей вид загрожує ряд факторів, включаючи вирубку лісів, деградацію середовища існування, браконьєрство і хвороби. Втрата Хабітат відбувалася повільніше, ніж втрата населення, за оцінками, вона скоротилася приблизно на 25% за останні 18 років. В даний час близько 55 тисяч квадратних миль землі доступні для червоної панди, у фрагментованих місцях проживання. Він займає лише половину цієї території. Оскільки його середовище проживання фрагментоване, знаходження його основного джерела їжі стає все важче. Крім того, браконьєрство зростає, оскільки червона панда стала більш популярною в незаконному торгівлі домашніми тваринами. Цей вид також полюють і вбивають для своєї цінної шуби.

Іншою серйозною загрозою, що стоїть перед червоною пандою, є хвороба. Цей вид має високу ймовірність зараження собачої смути навіть після вакцинації. Ця хвороба особливо смертельна для червоної панди. Останнім часом ризик вилову цієї хвороби збільшився, оскільки люди посягають на середовище існування червоної панди для сільськогосподарських або мисливських цілей, приводячи собак з інфекцією собак.

Населення Червоної панди в дикій природі

Нинішнє червоне населення панда важко оцінити і коливається від 2500 до 20, 000. Як уже згадувалося, ці червоні панди поширені в декількох країнах.

Наприклад, у Китаї проживає трохи більше 42% всіх ареалів червоної панди, а з 1999 року населення Червоної панди становить від 3000 до 7000 чоловік.

В Індії чисельність населення становить від 5000 до 6000 чоловік. Ці червоні панди живуть серед 20 охоронюваних територій, включаючи Національний парк Сінгаліла, Національний парк Khangchendzonga і Національний парк Namdapha.

Вважається, що в Непалі проживає лише кілька сотень населення, які розкидані по декількох охоронюваних територіях, включаючи територію природоохоронної території Аннапурна, національний парк Сагарматха, національний парк Рара і заповідник Канченджанга.

Для Бутану та М'янми немає даних про населення. У Бутані дослідники вважають, що червона панда досить поширена між 7, 874 футів і 12, 139 футів над рівнем моря. Червона панда була знайдена в М'янмі по всій провінції Качін в горі Маджед, в регіоні Емау Бум, в національному парку Хкакаборазі і в заповіднику дикої природи Хпонкарражі.